În acest weekend, la Arad, o mașină s-a prăbușit jumătate de metru prin covorul de granit din Piața Catedralei. Deputatul USR de Arad, Adrian Wiener, îl critică dur pe primarul orașului pentru proiectul dezastru din această zonă.

Piața Catedralei este unul dintre cele mai controversate proiecte ale clanului Falcă-Bibarț, care administrează Aradul de 20 de ani: o veche piață a orașului a fost desființată, iar comercianții ai fost mutați într-un spațiu impropriu, unde accesul este dificil, fapt care le-a afectat semnificativ activitatea.

Primarul PNL a investit nu mai puțin de 5 milioane de euro pentru o piață cu câteva spații de parcare la sol, din care lipsește până și banala stație de taxi (proiectantul a uitat să o deseneze). Aceleași bănci, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat. Granitul a fost de trei ori montat și demontat, calitatea lucrărilor este în continuare contestată de arădeni.

“Acesta este un exemplu edificator pentru viziunea de carton și machetele megalomanice, insultătoare chiar, ale administrației PNL a Aradului. Imaginați-vă dacă ar fi nevoie de accesul unei mașini de pompieri sau al unei salvări într-un spațiu pietonalizat? Eșecul acestui proiect este un exemplu concret despre ce înseamnă un urbanism dezastruos lipsit de viziune, gândit pentru ciclul electoral”, spune Adrian Wiener, candidatul alianței Dreapta Unită la primăria Arad.

Proiectul de renovare din Piața Catedralei a fost lansat în 2014, adică aproape acum 10 ani și inițial promitea o parcare subterană generoasă, pe două etaje, cu 500 de locuri, un pasaj subteran, pentru a deservi centrul istoric al orașului și o zonă pietonală visată de arădeni. Termenul de implementare, 24 de luni, „ateriza” convenabil înaintea alegerilor locale din 2016. Proiectul a stat la naftalină patru ani, apoi a fost modificat radical altfel că nu a mai rămas mai nimic din toate promisiunile electorale.

Prin acest proiect s-a redus dramatic numărul oamenilor care veneau în zonă, condamnând la moarte numeroase afaceri din vecinătate. Reducerea numărului de vizitatori în centru va afecta prosperitatea orașului pe termen lung.

O scurtă sinteză a șirului de proiecte ratate ale clanului politic care ține Aradul captiv de 20 de ani găsiți pe aradulfurat.ro

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentTU DECIZI. Dosar de candidat: Szilagyi Zsolt (UDMR), liderul care a propus autonomia, propulsat la europarlamentare
Articolul următorIncident șocant în Parlament: doi deputați s-au BĂTUT!