Guvernul pregătește, din nou, o serie de măsuri fiscale care vor șubrezi și mai mult mediul de afaceri și vor scădea și mai mult puterea de cumpărare a tuturor românilor: majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital și eliminarea stimulentelor fiscale în construcții.

USR face apel la premierul Marcel Ciolacu să taie cheltuielile inutile și să nu mai crească taxele. „Măcar în al 12-lea ceas, Guvernul Ciolacu ar face bine să se oprească din a distruge și mai mult mediul de afaceri, să nu mai distrugă ce a mai rămas din microîntreprinderi și să renunțe la schemele de afaceri pe banii statului pentru mari corporații apropiate”, spune deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

De fiecare dată când au crescut taxele, PSD și PNL au mințit că nu le cresc – de două ori anul trecut și o dată la începutul lui 2024. Românii sunt din ce în ce mai cocoșați de taxe și de scumpiri, iar firmele românești își pierd competitivitatea în fața companiilor regionale din cauza fiscalității, a costului ridicat pe muncă și a prețului mare la energie.

„Marcel Ciolacu minte cu trei lucruri. Atunci când spune că deficitul se face pentru investiții. Nimic mai fals. Investițiile reprezintă mai puțin de jumătate din deficit. A mai spus și că va reduce cheltuielile. Fals! A înființat noi agenții de stat, a crescut numărul de angajați la stat și continuă să facă noi scheme de afaceri pe banii statului. Și, nu în ultimul rând, a promis că nu va crește taxele și le-a crescut deja de trei ori și urmează să le crească în continuare, așa cum reiese din documentele de la Ministerul Finanțelor. Asta trebuie să înceteze, pentru că de decontat toate aceste minciuni le vor deconta tot românii”, mai spune Claudiu Năsui.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentGENERALUL NEGRU FLORIAN COLDEA, DEMASCAT DE SOȚIA LUI CRISTIAN RIZEA: URMELE BANILOR PENTRU VACANȚELE DE LUX, PE MASA PROCURORILOR – CULISELE STATULUI PARALEL, ORA 21
Articolul următorSOȚIA LUI RIZEA ÎL DINAMITEAZĂ PE GEOANĂ: S-A SIMȚIT VULNERABIL DIN CAUZA DEZVĂLUIRILOR SOȚULUI MEU. CUM ÎL SPIONA MAIOR PE GEOANĂ? – VIDEO