Cristina Prună, purtătoarea de cuvânt a USR, a prezentat prioritățile grupului parlamentar în ultima sesiune a acestei legislaturi:

  1. STOP risipei bugetare, reformam statul. Plafonăm veniturile angajaților la stat până la nivelul președintelui, desființăm instituțiile și ministerele inutile.
  2. Pensiile. Reparăm aberațiile create de PSD și PNL prin noua lege a pensiilor, luptăm pentru eliminarea pensiilor speciale (inclusiv pentru primari și președinții de CJ-uri).
  3. Îl chemăm pe Klaus Iohannis în Parlament să dea socoteală pentru cheltuieli și să explice ce a făcut pe plan extern de-a lungul mandatului.
  4. Salvarea cotei unice prin scutirea de la taxare a unui salariu minim pe economie, protejarea antreprenorilor prin reducerea taxelor și neintroducerea de noi taxe.
  5. Sănătatea și drepturile pacienților. Dăm posibilitatea pacientulului să își aleagă, cu aceiași bani, asigurătorul de sănătate și medicul și spitalul, fie că e de stat sau privat, prin „Pilonul 2” al sănătății. Introducem pentru toate spitalele de stat și private obligația să instaleze camere de supraveghere în secțiile ATI, UPU și sălile de operații, precum și butoane de panică în saloane.

USR va continua să lupte și pentru ca România să aibă o justiție corectă, nu una în favoarea infractorilor. De asemenea, USR are proiecte legislative pe circuit care încurajează investițiile în producția și stocarea de energie.

USR va susține, în continuare, proiectele pentru un proces electoral transparent, pentru susținerea investițiilor din sport, pentru protecția mediului, eliminarea fenomenului păcănelelor din on-line și din toate orașele României.

Nu în ultimul rând, lucrăm la un pachet de legi pentru combaterea traficului și dependenței de droguri.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentELENA LASCONI DESPRE BACALAUREAT ȘI CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIE
Articolul următorDEMISIE DE RĂSUNET: ”DUPĂ CARITAS, AUR ESTE CEA MAI MARE FARSĂ ȘI HOȚIE DIN ISTORIA RECENTĂ A ROMÂNIEI!”