Liderul grupului USR din Senat, Narcis Mircescu, a susţinut că proiectul de lege al PNL prin care preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, la alegerile parlamentare reprezintă “o lege cu dedicaţie” şi a apreciat că ar trebui retrasă de iniţiatori sau respinsă cât de rapid de Parlament.

“Legea Iohannis, cum îi spunem noi, avea termen de raport astăzi (…) Termenul de raport al Comisiei juridice a fost modificat pentru 30 septembrie. Vom cere ca proiectul să ajungă astăzi în plen, prin suplimentarea ordinii de zi, pentru că astăzi trebuie respins. (…) O propunere legislativă cu dedicaţie pentru un singur om nu merită să stea prin sertarele Parlamentului, ca monedă de negociere pentru partidele aflate la putere. Este clar cu dedicaţie pentru un singur om pentru că următorul moment când se vor suprapune alegerile legislative cu prezidenţialele astfel încât un alt om să beneficieze de această modificare legislativă este 2044”, a spus senatorul USR Narcis Mircescu.

El a menţionat că dacă legea va trece de Parlament, USR o va ataca la Curtea Constituţională.

“Sper însă ca ea să fie retrasă sau respinsă cât de curând. (…) Ultimul care a vrut să-şi dea lege cu dedicaţie pentru el a fost Liviu Dragnea. Or, în momentul în care faci asemenea demersuri legislative cu ajutorul liderilor de grup PNL, cred că te descalifici din punct de vedere politic şi nu mai ai de ce să continui în viaţa politică”, a adăugat Mircescu.

Senatorul USR Simona Spătaru susţine că “preşedintele Iohannis are o cale deschisă foarte simplă: să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte pentru a putea candida la parlamentare”. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentTU DECIZI! DIANA ȘOȘOACĂ, DIALOG EXPLOZIV CU ANA MARIA PĂCURARU. MESAJ PENTRU CONTRACANDIDAȚI: ”TRĂDĂTORILOR!”
Articolul următorTU DECIZI! DIANA ȘOȘOACĂ RUPE TĂCEREA: DIALOG EXPLOZIV CU ANA MARIA PĂCURARU. CE A CĂUTAT, DE FAPT, LA AMBASADA RUSIEI?