Radu Miruță, deputat USR de Gorj, acuză Guvernul Ciolacu-Ciucă-Iohannis că își bate joc de oamenii pe care îi expropriază pentru a extinde perimetrul de exploatare a carierei Jilț Nord, în condițiile în care sumele alocate acestora sunt foarte mici. Guvernul PSD-PNL ori modifică, de urgență, hotărârea prin care a stabilit valoarea despăgubirilor ori asigură celor expropiați un loc în care aceștia să poată locui până când obțin în instanță adevărata valoare a caselor lor.

„Dacă nu este vorba de baronii locali și apropiații lor, PSD și PNL își bat joc de oameni, oferindu-le sume de nimic după ce îi forțează să-și părăsească gospodăriile pe care le-au ridicat cu greu. Pentru strămutații de lux s-au făcut vile, ne amintim inclusiv scandalul de acum câțiva ani, încheiat cu ani de pușcărie. Pentru oamenii simpli, Guvernul Ciolacu dă doar 2.376 lei pentru o casă de 122,69 metri pătrați. Mai puțin decât costă o pereche de pantofi italienești de-ai premierului Marcel Ciolacu”, declară deputatul USR Radu Miruță.

Prin HG 669/2024, Guvernul Ciolacu alocă pentru 20 de gospodării despăgubiri în valoare totală de 332.632 lei. Adică, în medie, circa 3.300 euro pentru o gospodărie, în condițiile în care casele au suprafețe desfășurate cuprinse între 70 metri pătrați și 558 metri pătrați.

„Am fost în aceste case. Nu e granit pe jos, însă sunt gospodării funcționale. Acolo oamenii au unde pune masa, unde face o baie, unde să doarmă la căldură. Îi execută și nu le pun nimic la dispoziție, decât o sumă de bani în cont. Cei care pot, vor da în judecată. Dar nu toți pot. Am stat, de exemplu, de vorbă cu o femeie de 87 de ani, căreia i-au murit cei trei băieți și care, acum, pe ce are, primește de la Guvern puțin peste 5.000 de lei. Este incredibil cum HG-ul ăla a trecut prin fața unor miniștri, prin fața unor directori de companii și nimeni nu s-a oprit o secundă să judece că este inadmisibil”, afirmă deputatul USR Radu Miruță.

Parlamentarul USR a sesizat situația aberantă atât ministrului Energiei, Sebastian Burduja, cât și Secretariatului General al Guvernului, solicitând corectarea acesteia, de urgență.

Cariera Jilț trebuie să avanseze, dar nu oferindu-le celor expropiați banii pe care directorii din Complexul Energetic Oltenia îi au dimineața în buzunar când cumpără covrigi!

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSIMONA SPĂTARU (USR) A EXPLICAT CUM AR PUTEA SĂ SE FRAUDEZE VOTURILE LA ALEGERI: „ȘI EU ÎNTREBAM CE ESTE SUVEICA ASTA. UITE, A EXPLICAT UN PSD-IST FOARTE CLAR”