Senatorul USR de la Sălaj, Cosmin Cristian Viașu a încetat fulgerător din viață la doar 44 de ani. Anunțul a fost făcut de colegul său de partid, deputatul Emanuel Ungureanu. 

 

“O veste cumplită! A murit colegul nostru, senatorul USR de Sălaj, Cosmin Cristian Viașu. Un om sufletist, aplecat spre cei în suferință, s-a stins fulgerător aseară în urma unui infarct.
Dumnezeu să-l odihnească și să mângâie familia sfâșiată de durere!”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.
 
Cosmin Cristian Viașu a obținut un mandat de senator în 2020, după ce a candidat pe lista USR, al cărui membru este începând cu 2017.
 
Ultima sa postare pe Facebook a fost scrisă în 19 ianuarie, senatorul arătându-se îngrijorat de subfinanțarea sistemului de educație:
“Calitatea educației de care beneficiază copiii noștri se va reflecta în curând în societate. Și de ce calitate poate fi vorba când avem un buget alocat educației de numai 2,28 % din PIB după ce ministrul Câmpeanu promisese 6%.

Această subfinanțare continuă, pe lângă nenumărate alte neajunsuri, a generat și greva de astăzi a profesorilor.
Da, veniturile lor sunt mici și asta îi demotivează din a-și face meseria cu dedicare. La fel de grav este că asta îi demotivează și pe studenții cei mai dotați să aleagă o carieră în învățământ.
Părinții sunt supuși unor eforturi materiale în a căuta alternative educaționale și astfel, în acest cerc vicios, cei care au cel mai mult de suferit sunt copiii noștri”.
 
 
Dumnezeu să-l odihneasca în pace! Condoleanțe familiei!
 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentUBB Cluj solicită CNATDCU analizarea în regim de urgenţă a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Articolul următorLege| Gospodăria țărănească va putea fi scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri