Fostul presedinte al USR Dacian Ciolos sustine ca liderul AUR George Simion este „cel mai bun prieten” al PSD si PNL, deoarece „diversiunile pe care le creeaza” sunt „mereu in beneficiul” vechilor partide, inclusiv in criza facturilor.

„Cetatenii asteptau de la Parlament si de la ministrul Popescu explicatii despre marirea facturilor. In schimb, au primit circ si diversiuni. In loc sa fie demis de premierul Ciuca, a castigat timp cu ajutorul AUR. Intreaga clasa politica este multumita de scandalul dintre George Simion si Virgil Popescu. AUR mai castiga niste puncte in radicalizarea unei parti de electorat, PSD si PNL scapa sa raspunda la intrebarile grele, Virgil Popescu a devenit victima extremistilor si scapa temporar de criticile indreptatite, premierul Ciuca nu are nicio bataie de cap cu demiterea unui ministru incompetent”, a scris Ciolos, joi, pe Facebook.

El a adaugat ca singurii care pierd dupa aceasta „diversiune” sunt cetatenii, care nu primesc niciun raspuns la „dezastrul” facturilor la energie. Potrivit lui Dacian Ciolos, „in mod normal, ministrul Popescu ar fi trebuit demis imediat”.

In opinia sa, existenta AUR este „mana cereasca” pentru PSD si PNL.

„Cele doua partide au condus Romania pentru 30 de ani si singura lor teama este aparitia unei forte politice adanc ancorate in societatea civila si direct raspunzatoare cetatenilor. Mascarada populist-violenta pe care o practica AUR este perfecta pentru PSD si PNL, pentru ca, pe de o parte, distruge orice dorinta de a intra in politica si compromite ideea de miscare de la firul ierbii si, in acelasi timp, nu contesta cu nimic statusul politic actual. AUR nu ataca niciodata cu adevarat PSD si PNL, dusmanii sai fiind USR in politica si societatea civila, in general”, a transmis Ciolos.

Fostul lider al USR a completat ca AUR este „folosit” ca sa se demonstreze ca orice nu e parte a PSD sau PNL este „inutil, compromis si ridicol”.

El a afirmat ca „parteneriatului dintre PSD si PNL cu AUR” trebuie sa i se opuna un parteneriat cu societatea civila.

„Este un proiect de sistem prin care se distruge orice opozitie si orice legitimitate a unei miscari din societate. USR are o misiune grea in acest moment, pentru ca singura solutie este un parteneriat solid cu societatea civila, care trebuie sa inteleaga ca nu exista alta solutie pentru transformarea Romaniei. Viata politica ar trebui sa fie vie si dinamica, sa permita accesul la dezbateri si decizii tuturor cetatenilor interesati si sa nu cultive caste, gasti sau grupuri de interese”, a mai transmis Dacian Ciolos.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCâți bani au încasat de la stat partidele politice din România în februarie
Articolul următorDecizie bombă: doctoratul plagiat ajunge la CCR. O instanță a admis sesizarea Curții Constituționale – răsturnare de situație în justiție