După numărarea voturilor exprimate la alegerile din 9 iunie 2024, avem lista completă a politicienilor care merg în Parlamentul European. Romania are 33 de mandate, iar surpriza a venit din partea celor de la AUR, care nu au făcut o figură bună la locale, dar care s-au clasat foarte bine la europarlamentare: pe locul al doilea, imediat după alianța PSD-PNL. 

România are 33 de mandate în Parlamentul European potrivit celor mai recente date în urma alegerilor de pe data de 9 iunie. Alianța PNL-PSD ale cei mai mulți politicieni care ajung în Parlamentul European: 19 mandate. Printre eurodeputați se numără și Mihai Tudor, Rareș Bogdan și Gabriela Firea.

AUR, surpriza alegerilor

Pe locul 2 și surpriza acestor alegeri se află Partidul AUR cu 6 mandate la Bruxelles printre care se numără și Cristian Terheș și Claudiu Târziu. 3 mandate are și Alianța Dreapta Unită: Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac.

2 mandate UDMR, tot 2 mandate și SOS România. Practic, Diana Șoșoacă va ajunge la Bruxelles, iar nu în ultimul rând și candidatul independent Nicu Ștefănuță.

Imagine

 

Imagine

Imagine

Imagine

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRadu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice
Articolul următorKievul ia în considerare participarea Rusiei la următorul summit de pace