Alin Stoica – prefectul Capitalei a declarat, luni, înainte de ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, că ridicarea restricțiilor privind programul magazinelor se va aplica începând de vinerea viitoare, iar sălile de sport se vor redeschide de mâine.

 

„Măsurile privind programul magazinelor se vor aplica începând de vinerea următoare, iar pentru săli, de mâine”, a spus prefectul Capitalei.

Referitor la redeschiderea restaurantelor în Capitală, Alin Stoica a declarat: „Restaurantele… după ce indicele va coborî sub 3 cazuri la mie. Asta ar putea să se întâmple probabil într-o săptămână”.

„Sperăm ca dacă lucrurile merg în ritmul pe care îl dorim și vom respecta măsurie, așteptăm ca trendul să fie scăzător.

În momentul în care atingem pragurile respective ne întrunim pentru a lua măsurile de relaxare. Se vor deschide la o capacitate de 30%. În momentul în care rata este foarte apropiată de trei, este bine să te asiguri că trendul este în scădere. Recomand distanțare, dezinfectare, mască, toate regulie trebuie respectate”, a spus prefectul după ce a ieșit de la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Referitor la aglomerația din magazine, prefectul a spus că există un ghid care dacă este respectat va duce, cu siguranță, la o scădere a aglomerației.

„Desigur, trebuie să ne așteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări și atunci și noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în așa fel încât să le evităm. Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, a declarat Alin Stoica.

Rata de infectare COVID a scăzut sub 3,5 la mie în București, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFără petreceri de Paște și de 1 Mai! Ce spune ministrul de Interne despre renunțarea la mască
Articolul următorMinistrul Cristian Ghinea: Fac apel la PSD să nu mai submineze PNRR