Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), susține că unele reforme sunt implementate mai greu. Domeniul justiției este un posibil exemplu, spune Dragu. De asemenea, mai punctează oficialul, în alte domenii reformele deja se văd.

„Sunt și reforme deja finalizate. Și măsuri bine implementate, dacă ne uităm la Ministerul Transporturilor: în sfârșit avem autostrăzile A7 și A8, care leagă Moldova de Vest și de București deja demarcate. Avem, de asemenea, Comarnic – Brașov. Sunt lucruri care nu s-au întâmplat 30 de ani. Acum se văd.

Avem la Ministerul Sănătății 868 de medicamente pe lista celor esențiale, care lipseau de pe piața românească. Sunt lucruri care se întâmplă din reformele promise de USR-PLUS

Pe partea de justiție reformele sunt ceva mai încete. Cred că ne vom așeza la masă. Acum au apărut probleme. Noi am avut anumite angajamente în programul de guvernare, de exemplu desființarea SIIJ. Noi considerăm că nimeni nu trebuie să aibă un tratament special, fie că este magistrat, fie că este judecător sau procuror.

Fără penali în funcții publice – acest deziderat va putea fi implementat cu sigurață în acest mandat. Nu am niciun dubiu. Dar poate că perioada de început în care am făcut coaliția să funcționeze ne-a distras de la unele din reformele pe care le aveam pe agendă. Mi-ar fi greu să mă angajez să spun că până la finalul anului o să fie aplicată această promisiune, dar cu siguranță e un subiect pe care îl punem în discuție. (…)

N-aș spune că nimic nu se mișcă. Se mișcă foarte multe lucruri, dar sunt două-trei-patru lucruri care într-adevăr trenează și se întâmplă cu o întârziere mai mare de care ne-am fi dorit”, a spus Anca Dragu, la postul Digi24.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCulisele statului paralel | Puterea lui Florin Cîțu în PNL: bugetul Guvernului. Cum au împărțit premierii banii pentru putere
Articolul următorClotilde Armand: ”Președintele PSD disperat că și-a pierdut diamantele. Se solicită intervenția președintelui României și a armatei PSD să fiu înlăturată de la primărie”