Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, după o întâlnire cu primarul Emil Boc, că o lege a zonelor metropolitane ar permite o mai bună dimensionare a serviciilor de educaţie şi de sănătate, anunță Agerpres.

“Au fost multe subiecte importante la primărie, cel mai important a fost acela al necesităţii unei legi privind zonele metropolitane. (…) O lege a zonelor metropolitane ar permite o mai bună dimensionare a serviciilor de educaţie şi de sănătate, pe care să le ofere administraţia publică locală”, a spus Anca Dragu, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că “de la Cluj avem de învăţat de înseamnă acest lanţ valoric, care începe cu cercetarea şi se finalizează cu produse care generează valoare”.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, au efectuat, vineri, o vizită de lucru la mai multe instituţii publice din Cluj-Napoca. cei doi oficiali s-au întâlnit cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof.dr. Daniel David, şi cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, prof.dr. Anca Buzoianu. De asemenea, au vizitat Centrul de vaccinare drive-through, Centrul de cercetare MedFUTURE, Centrul de Consiliere pentru Victimele Violenţei Domestice şi, de asemenea, au mers la Instituţia Prefectului Judeţului Cluj.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedent70 de parlamentari USR PLUS au depus un proiect de lege pentru eliminarea numirii directorilor școlari pe criterii politice
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”