Dan Barna a postat, luni seară, un mesaj pe Facebook, în care vorbeşte despre o ”victorie USR” la votul din Camera Deputaţilor unde a fost votat proiectul care reglementează alegerile parlamentare, scrie news.ro.

”Victorie USR pentru alegerile parlamentare: Diaspora votează două zile. Liderul grupului USR, Cătălin Drulă e reusit astăzi în plenul Parlamentului să obţină aprobarea amendamentului USR pentru ca românii din diaspora să poată vota două zile la alegerile parlamentare. Oricât ar încerca unii politicieni să-şi aroge merite în succesul de astăzi, realitatea nu este de partea lor. USR a anunţat încă din 27 august, prin vocea senatorului USR Radu Mihail, că depune un proiect de lege cu mai multe modificări la Legea 208/2015, printre care desfăşurarea votului în străinătate timp de mai multe zile”, arată Barna în postare.

Liderul USR afirmă că, ulterior depunerii proiectului USR, ”aceleaşi prevederi au fost propuse de parlamentarii USR la dezbaterea în comisii a proiectului înaintat de Autoritatea Electorală Permanentă”.

”Astăzi, la votul final, prevederea privind votul timp de două zile în Diaspora nu ar fi fost admisă dacă liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, nu ar fi intervenit şi susţinut amendamentele în plen. Aşadar, oricât ar încerca unii şi alţii să se împăuneze cu rezultatele muncii noastre, adevărul este unul singur. Iar românii îi vor sancţiona pe impostori, cum îi vor sancţiona şi pe hoţi şi pe cei care pun interesele proprii mai presus de interesele oamenilor”, a mai scris Dan Barna.

Sursa: Realitatea Din USR