Vin atacuri în rafală din partea opoziției după majorările de venituri anunțate de coaliție. USR acuză Guvernul că procentul de 12,5% alocat pensiilor este sub rata inflației și nu acoperă nevoile bătrânilor. Mai mult, liderul USR – Cătălin Drulă anunță alte zeci de mii de pensii speciale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

„Este de un tupeu nemărginit, după ce luni de zile s-au jucat bambilici cu cifre privind creşterea pensiilor, până la urmă au anunţat o cifră care este sub rata inflaţiei. Deci, practic, pensiile au scăzut anul acesta. Şi în acelaşi timp se pregătesc la 1 ianuarie să introducă zeci de mii de noi pensii speciale în plată.

Mă refer la pensiile primarilor, care au fost amânate de două – trei ori până acum şi la 1 ianuarie intră în vigoare. USR are proiect de abrogare definitivă a acestor pensii, înainte să intre în vigoare. Este blocat de această coaliţie la Senat”, a spus Cătălin Drulă, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

„Este o ruşine ceea ce face domnul Ciolacu, faptul că blochează discutarea eliminării pensiilor parlamentarilor. Asta este combinaţia de Buzău. Ştiţi, ne facem că îl ţinem în sertar. S-a obişnuit această coaliţie să funcţioneze aşa. La fel şi pe primari. Joacă ţonţoroiul cu o prorogare: câte un an, câte un an. Se aşteaptă momentul favorabil în care să intre în vigoare.

Iată, momentul, pare că este peste o lună. În ce lume normală, când inflaţia este 15%, când cresc preţurile la energie, când pensionarilor le-au scăzut în mod real pensiile, e ok să bagi zeci de mii de noi pensii speciale în plată?”, a întrebat Cătălin Drulă.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCristian Ghinea despre ridicarea MCV: MCV nu moare, se transformă. UE a pus o nuielușă în schimb
Articolul următorPrimarul municipiului Timişoara, audiat la Poliţie într-un dosar privind angajarea unui director adjunct la Societatea de Pieţe: Nu am o problemă să fim verificaţi până la chiloţi