Liderul USR Cătălin Drulă a precizat, după ce INS a anunţat că inflaţia a fost la 15,5% în februarie, că Guvernului PSD-PNL îi convim scumpirile deoarece astfel cresc încasările la buget.

 „Criza scumpirilor continuă. INS comunică astăzi o rată anuală a inflaţiei de 15,5% în luna februarie, în creştere de la 15,1% în luna ianuarie. La legume şi fructe, preţurile au crescut doar în luna februarie cu peste 5%. Guvernului PSD-PNL îi convin scumpirile, pentru că cresc încasările la buget. Politicile Guvernului Ciucă-Ciolacu sunt inflaţioniste. Când nu pun taxe mai mari (şi au pus) pe faţă, ne aplică taxa nevăzută – inflaţia. Cea care mănâncă putere de cumpărare şi economii”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că există zero liberalism în această guvernare.

„Zero dorinţă de a aplica soluţiile corecte: Oprirea risipei din bani publici; Echilibrarea bugetului de stat; Realizarea reformelor şi investiţiilor din PNRR; Reducerea taxării pe muncă”, a completat el.

Rata anuală a inflaţiei a crescut uşor în luna februarie, la 15,5%, faţă de februarie 2022, după ce în ianuarie coborâse la 15,1%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentO nouă demisie la vârful USR: „Mi-am pierdut speranța că partidul va putea fi reformat”
Articolul următorPropunerea de lege a USR care prevede că alocaţia de stat pentru copii este un drept începând cu prima zi de viaţă a copilului, adoptată de către Senat