Locul Republicii Moldova este într-o Europă unită, alături de România, transmite preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

Într-o postare pe Facebook, el subliniază că USR va susţine procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

“Istoria se scrie sub ochii noştri: Preşedintele Maia Sandu a semnat azi cererea Moldovei de aderare la Uniunea Europeană. Eu şi USR vom fi alături de Moldova cu toate forţele noastre. Ca membri ai Renew Europe ne mândrim cu cea mai pro-europeană şi profesionistă echipă de oameni politici capabili să ajute Chişinăul pe drumul decis. E dreptul oricărui stat să îşi decidă soarta, iar Moldova a ales. Locul ei e într-o Europă unită alături de România”, scrie Drulă, pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentEuroparlamentarul USR Dragoş Tudorache despre jucarea lui Putin la Haga: ”Am văzut şi alţi dictatori care s-au aflat acolo şi mai devreme sau mai târziu fiecare va plăti”
Articolul următorBogdan Aurescu: ”Este necesară urgentarea înființării Grupului de Luptă NATO din România”