Președintele USR, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, lansează un nou atac împotriva lui Emil Boc. El acuză administrația condusă de edilul de la PNL de „incompetență și nepăsare” când vine de centura orașului. Emil Boc a anunțat anterior că s-au obținut toate cele 56 de avize pentru centura metropolitană a Clujului.

„Cu 3 ani de întârziere, studiul de fezabilitate al centurii Cluj se finalizează săptămâna aceasta

Emil Boc semna acest contract în 2018. Trebuia să fie gata în 12 luni. Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului.

În schimb, incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale pentru saltul de dezvoltare atât de așteptat de toți clujenii, sătui să mai aștepte ore întregi în trafic.

Urmează aprobarea acestui studiu de către Compania de Drumuri, apoi de Ministerul Transporturilor și de Guvern. După depășirea acestor borne se va trece la realizarea exproprierilor și la etapa licitației pentru proiectarea de detaliu și pentru execuția lucrărilor.

Dacă totul merge bine, peste 5 ani am putea avea centura finalizată. Dacă merge în stilul Boc cu întârzieri de 3 ani la fiecare etapă, nu.

O veste excelentă este că strategia creionată de mine și echipa mea în 2021 de a finanța centura metropolitană Cluj din fonduri structurale “clasice” – Programul Operațional Transport 2022-2030 a dat roade.

Recent, Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat cu România pentru acest exercițiu financiar european ce include și finanțarea centurii Cluj.

Spre binele clujenilor îmi doresc ca Emil Boc să stea departe de următoarele faze ale proiectului centurii Cluj.

Doar așa vom avea șanse să atragem fondurile europene și să circulăm pe ea în acest deceniu”, a transmis Drulă.

Acesta nu este primul schimb de replici între Drulă și Boc.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentTensiuni între SUA și China. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, îm vizită oficială în Taiwan
Articolul următorClotilde Armand: „Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene”