Co-președintele Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a subliniat, miercuri seara, în emisiunea „Tu votezi, România!”, de pe postul național TVR1, că nu e  îngrijorat de afirmațiile unor liberali, cum că formațiunea sa politică nu este  dorită să guverneze alături de PNL.

Reamintim că secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus recent, tot la postul TVR 1, că dacă ar fi să aleagă între PMP și USR-PLUS, ca partener de guvernare, ar alege PMP.

„Dacă electoratul spune că PNL poate să guverneze singur, noi vom respecta acest vot. Dar vedeți, aceasta este frumusețea democrației, faptul că electoratul este arbitru. În prezent, alianța USR-PLUS e cotată în sondaje cu peste 20%. Oamenii ne transmit că reformele pot fi făcute doar pin prezența USR-PLUS la guvernare. Eu sunt foarte sigur că USR-PLUS va fi la guvernare și că prezența noastră va fi chiar una foarte consistentă”, a comentat Dan Barna.

Barna a mai adăugat că USR-PLUS va avansa propunerea ca Dacian Cioloș să fie numit premier al României, chiar dacă președintele Klaus Iohannis și-a exprimat deja public intenția de a-l renumi în funcția de premier pe Ludovic Orban.

„Noi mergem cu propunerea: Dacian Cioloș premier. Îl vom propune indiferent de rezultatul electoral. Dacian Cioloș este una din garanțiile pe care USR-PLUS le pune joc, pe care mizează. (…) Cei care nu s-au hotărât încă, între USR și PNL, să știe că noi venim cu un program solid de guvernare, că avem 40 de angajamente foarte specifice, teme importante bazate pe principiul România, fără hoție. (…)”, a completat Barna.

Chestionat despre cum îl vede pe Ludovic Orban ca premier, dacă își pote închipui că USR-PLUS va reuși să-și implementeze reforma sub conducerea sa, Barna a răspuns: „Întrebare simpatică. Reforma poate să o facă doar USR-PLUS, chiar dacă prezența noastră nu e suficientă și va fi nevoie de un partener natural care este PNL-ul. Dacă președintele Iohannis îl vrea pe Orban, nu am nimic împotrivă. Dar noi îl vom propune de Dacian Cioloș. În ce mă privește am o relație deschisă și funcțională cu Ludovic Orban, n-am nicio problemă cu acesta. Dar dacă el trebuie să fie premier, asta vor decide oamenii”, a completat Barna.

Promisiunea electorală lansată de liderul USR-PLUS: „Fără penali în funcții publice” va fi introdusă în Constituția României.

„Vă asigur că în primele luni de guvernare, Fără penali în funcții publice va fi în Constituție”, a promis Barna.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, internat în spital după ce s-a infectat cu COVID
Articolul următorUSR PLUS cere demisia prefectului şi a directorului DSP Sibiu: Mor oameni în fiecare zi!