Fostul lider USR Dacian Cioloș spune joi că ministrul Culturii ar trebui să demisioneze după ce l-a înlocuit din funcție pe unul dintre cei mai buni specialiști din instituțiile statului. Lucian Romașcanu (PSD) spune că Cioloș se pronunță pe chestiuni pe care nu le înțelege.

„’Meritocrația’ PSD lovește crunt din nou. De data asta, unul dintre cei mai buni specialiști din instituțiile statului, arhitectul Ștefan Bâlici, este înlocuit de ministrul Culturii de la conducerea Institutului Național al Patrimoniului (INP) cu o pilă politică a Gabrielei Firea. Probabil, asta este „răsplata” pentru că Ștefan Bâlici a pregătit dosarul includerii Roșiei Montane în UNESCO, o acțiune pe care PSD, prin brațul ministrului Romașcanu, nici nu o uită și nici nu o iartă (…) După o asemenea acțiune rușinoasă de îndepărtare a unui om validat și competent, ministrul Romașcanu ar trebui să intre în pământ de rușine și să demisioneze”, a scris Cioloș, joi, pe pagina sa de socializare.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, i-a răspuns la comentarii:

„Nu pot sa nu răspund celui care făcea poze și videoutze pe traseul spre serviciu, adică spre Bruxelles, când restul stăteam în casă și imploram divinitatea și autoritățile pentru puțin aer curat. Deocamdată dl. Balici e in funcție până luni inclusiv. Aniversează 6 ani in fruntea INP, performanță oricum mai bună decât dvs. în fruntea USR. În afară de faptul că vă pronunțați pe chestiuni pe care nu le înțelegeți (nu înțelegeți multe…) probabil ar fi bine să nu-l lăudați prea tare, s-ar putea să-i faceți rău… Cineva cu 0 Kelvin performanțe pentru România (pentru alții poate ați contribuit mai mult) nu poate da referințe decât dacă vrea să-l îngroape pe obiectul laudei. A tout à l’heure!”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă: ”Această coaliţie are zilele numărate, noi suntem pregătiţi să ne întoarcem la guvernare, avem cea mai bună resursă umană”
Articolul următorÎntâlnire de urgență Biden – Putin. Moment crucial pentru criza din Ucraina