Deputatul USR, Claudiu Năsui, semnalează faptul că proiectul din Parlament de impozitare a pensiilor speciale cu 85% afectează și pensiile de serviciu, care depășesc un cuantum de 7000 de lei.

”Lovitură de teatru.

După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de… impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe.

Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei.

Asta are două probleme.

Prima de ordin moral, după ce că PNL-PSD au creat problema acestor pensii speciale, nu e normal să pedepsească și pensiile contributive și cele de Pilon 2 și 3 pentru a-o rezolva.

A doua că va face proiectul neconstituțional pentru că va avea un caracter confiscatoriu asupra unei pensii contributive care e aidoma dreptului de proprietate.

Vom propune ca impozitarea să fie doar pentru componenta de pensie specială. Asta ar rezolva ambele probleme. Vom vedea azi dacă PNL și PSD vor iar să se joace de-a legislația. Sau dacă chiar vor, pe bune să terminăm cu aceste pensii speciale.”, scrie Claudiu Năsui.

 

Articolul precedentUSR scrie istorie în Parlament: A fost votat DNA-ul Pădurilor. Legea merge la promulgare
Articolul următorNicușor Dan îi răspunde Gabrielei Firea: N-aş recomanda-o nici ca preşedinte de scară de bloc!