Soluția la deficitul bugetar nu este să dai în cap mediului privat, ci să strângă cureaua statul, declară vicepreședintele USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, care critică propunerile făcute de PSD pentru modificarea Codului Fiscal: „Este un jihad fiscal”, anunță Mediafax.

Claudiu Năsui critică propunerile făcute de PSD pentru modificarea Codului Fiscal.

„Sunt fix genul de propuneri care vor adânci România în sărăcie și exact ceea ce nu trebuie să facă statul român și Guvernul într-un moment de cumpănă pentru români. Românii în perioada aceasta au puterea de cumpărare erodată, practic, putem cumpăra din ce în ce mai puțin cu leii pe care-i avem, cu salariul pe care-l avem, avem o problemă endemică a sărăciei, sărăciei în muncă și în loc să facă reformele care ar ajuta românii, ministrul Finanțelor vedem că face taman invers, propune taxe noi”, apune la RFI Claudiu Năsui.

Vicepreședintele USR crede că soluția este ca statul să-și mai reducă din cheltuieli.

„Într-adevăr, avem o problemă cu deficitul, dar avem o problemă cu deficitul pentru că au explodat cheltuielile (…). Soluția nu este să dai în cap mediului privat, să-i iei mai multe resurse, să strângă tot românii cureaua mai tare, când le e deja greu, soluția ar fi să strângă cureaua statul, să-și reducă cheltuielile statul (…). USR are 15% în Parlament, nu avem cum să oprim noi acest tăvălug fiscal, acest jihad fiscal, pe care vor să-l înceapă. Sperăm să se găsească liberalism și la PNL”, conchide Năsui.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, membru PSD, propune modificarea Codului Fiscal. Între altele, el vorbește într-un interviu pentru HotNews despre taxarea celor care au mai multe locuințe, taxarea celei de-a treia mașini și impozitarea bacșișului. El reia de asemenea tema impozitului progresiv și spune că scutirea de impozit pe venit în IT ar putea fi regândită.

Sursa: Realitatea Din USR