Guvernarea PSD + PNL din ultimii trei ani a însemnat o serie nesfârșită de scumpiri, alimentarea inflației prin măsuri economice nepotrivite și cheltuieli ale statului care au crescut constant. Cu toate că Executivul Ciolacu s-a angajat, prin OUG, în fața Parlamentului, să facă un aparat bugetar mai suplu, nici până astăzi reforma promisă nu a fost făcută. La următoarele rânduri de alegeri, românii vor avea de ales între creșterea în continuare a cheltuielilor statului și, implicit, a taxelor – așa cum au făcut guvernele PSD-PNL din noiembrie 2021 încoace – sau, dimpotrivă, scăderea cheltuielilor și a taxelor, așa cum propune USR.

„Cel mai bun program de stimulare a economiei este reducerea taxării muncii. România este pe locul I în Europa la taxarea muncii pe salariile mici, dar și pe locul I la sărăcie în muncă, adică la români care, deși muncesc, sunt în sărăcie. Din cauza taxării foarte mari, românii pleacă în alte părți să muncească pe salarii mai bune, avem criză de forță de muncă, familii destrămate și multe alte probleme sociale. Vestea bună este că situația poate fi schimbată, putem să reducem taxarea muncii. Următoarele rânduri de alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii ani. Dacă vrem să mai tot crească cheltuielile și taxele, cum au făcut domnii Ciolacu și Ciucă, sau dacă vrem să scadă cheltuielile și taxele”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Scutirea de la taxare a echivalentului unui salariu minim, într-un mod gradual, va lăsa fiecărui român mai mulți bani în buzunar: peste 1.000 de lei pe lună suplimentar.

Reducerea taxării pe muncă trebuie să fie însoțită, obligatoriu, de reducerea cheltuielilor statului, pentru că România nu poate continua să trăiască pe datorie, așa cum vor PSD și PNL cu specialii lor. În prima jumătate a anului 2024, PSD și PNL ne-au îndatorat deja cu încă 135 de miliarde de lei, iar suma s-ar putea dubla până la finalul anului.

Reducerea cheltuielilor statului trebuie să însemne stoparea risipei, reducerea numărului sinecuriștilor angajați în posturi de secretari de stat, de consilieri, de șefi și șefuleți la diverse agenții și autorități, stoparea schemelor de afaceri pe banii statului și a privilegiilor nemeritate.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAlegeri parlamentare în Franţa: Extrema dreaptă se îndepărtează de o majoritate absolută, stânga este în forţă
Articolul următorUSR: Această suplimentare a bugetului sănătății este doar praf în ochi: o creştere a punctului de decontare cu doar 50 de bani