Prefectul Toni Greblă anunţă că a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%. În replică, Clotilde Armand susține că poate spulbera ”toate acuzațiile nefondate pe care le-ați auzit în ultimele zile” și în acest sens publică un răspuns al Prefecturii Capitalei prin care se arată că nu este nicio problemă ca primarul să conducă un proiect din fonduri europene.

”A ieșit prefectul PSD să conteste propiul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Bun. Hai să prezentăm niște fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili.

Public aici un document pentru a spulbera toate acuzațiile nefondate pe care le-ați auzit în ultimele zile despre mine făcute de diverși actori politici. Dispoziția 715/18 februarie 2022 prin care preiau direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei.

Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene și nu a contestat dispoziția în instanță. “La data examinării legalității, nu au fost reținute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanța de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le dețin și cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărțuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL și PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite și a instituțiilor publice pe care le controleză.

Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali și social-democrați, vă anunț că nu voi ceda acestor presiuni și voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupția din administrația locală a Sectorului 1.”, scrie Clotilde Armand.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR, atac la Ligia Deca: „Cum să te duci tu, ministru, să te foloseşti de poziţia ta ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern şi partid?”
Articolul următorVicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu: ”PSD, vorbiţi cu liderii social-democraţi din Suedia şi cereţi-le să nu se mai opună aderării României la Schengen!”