Edilul Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene, „din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii”, anunță news.ro.

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene… din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii. Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL – PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile – şcoli, sănătate, infrastructură, mediu – la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.

Ea a precizat că un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1 şi prin care vrem să transpunem în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale:

„- Strategia IT a Primăriei Sectorului 1- cu o componentă importantă de digitalizare;

– Strategia Smart City a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti 2023-2030;

– Strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030- care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate;

– Proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative;

– Cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1;

– Programul Anual de Activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024 (un instrument de planificare anuală a activităţii autorităţii deliberative locale; pentru a putea fi introduse în PAACL, proiectele de hotărâri trebuie să îndeplinească anumite condiţii de maturitate şi oportunitate)”.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că, din respect pentru cetăţeni, va reveni cu acest proiect în Consiliul Local.

„Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori”, a completat Armand.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă: ”Incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale” a Clujului
Articolul următorDeputatul USR Filip Havârneanu, imobilizat după un accident. Mesaj de pe patul de spital