Boardingpass.ro a publicat pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Klaus Iohannis în Japonia, acolo unde desfășoară o vizită oficială începând din 6 martie. Conform Președinției, șeful statului efectuează o vizită oficială în Japonia și Singapore în perioada 6-10 martie, accentul fiind pus pe teme economice și de investiții.
Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore.
”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore.
Reamintim că președintele Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei. Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, transmis Agerpres, președintele a efectuat anul trecut 21 de deplasări externe, în cadrul unor delegații oficiale.
Galerie foto cu interiorul avionului: https://to.bpne.ws/DzA5n
„Deplasarea se putea face și cu aeronavă a compnaniei naționale. Elementele de decor de interior pot fi montate de pe o zi pe alta dacă există cerere. Este printre cele mai vechi companii din lume. Și Jens Stoltenberg – secretarul general al NATO a zburat cu Tarom, iar noi românii nu putem să zburăm cu Tarom?! Dacă s-ar fi cerut o ofertă la Tarom ar fi fost în jur de 200.000 de mii de euro. Era nevoie de două echipaje”, a spus Marius Popescu – fost purtător de cuvânt la Tarom, în emisiunea Culisele Statului Paralel.