Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, luni seară, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia de funcţia de premier, că era nevoie de un semnal că se poate trece mai departe la negocieri pentru formarea unei majorităţi şi desenarea unui premier.

Cioloş precizează că formaţiunea îl va propune pe el ca premier, la consultările de la Cotroceni, însă aceasta nu este ”o condiţie ultimativă” pentru intrarea la guvernare. În plus, Cioloş crede că se poate construi o majoritate de centru-dreapta care să guverneze România, potrivit news.ro.

”După alegeri, vorbim despre un mandat al Parlamentului şi despre constituirea unei majorităţi care să propună un program de guvernare reformator pentru Româna şi pentru asta era nevoie şi este nevoie de un semnal că intrăm într-o nouă fază. Domnul preşedinte va avea, în aceste condiţii, posibilitatea să vină cu o propunere de discutat apoi şi care să construiască o majoritate care mie mi se pare posibilă şi mie mi se pare destul de clară”, a declarat dacian Cioloş, luni seară, la Digi 24, comentând demisia lui Ludovic Orban.

Cioloş a adăugat: ”Eu cred că se poate construi o majoritate de centru-dreapta care să guverneze România”.

”Ni se pare de bun simţ să mergem cu o propunere de premier pe care am anunţat-o încă din campanie. (…) însă preşedintele este cel care va face desemnarea premierului. Nu este o propunere, doar de dragul de a avea o propunere. Dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să imi asum această responsabilitate (…) În situaţia aceasta nu mergem cu condiţii ultimative. Credem că trebuie să fie un premier reformator, care să accepte un program de guvernare care să reformeze România”, a mai declarat Cioloş, precizând că Guvernul trebuie să fie făcut ”bine” nu neapărat repede.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClaudiu Năsui: ”USR PLUS a câştigat alegerile la Bucureşti, vom avea 17 mandate de parlamentari”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 122. Numiți un metal prețios din 3 litere