Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că decizia judecătorilor de a nu redeschide dosarul “10 august” nu este “finalitatea” aşteptată de cetăţeni şi crede că “o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”.

“Decizia de a nu redeschide dosarul “10 august” nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului”, a scris Dacian Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El arată că Parlamentul “are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine”.

“Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine. Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”, subliniază Cioloş.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR PLUS îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea referitoare la terenul Romexpo
Articolul următorGuvernul a eliberat miercuri 103 prefecți și subprefecți, a anunțat premierul Florin Cîțu