Preşedintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, marți, că revocarea Ancăi Dragu de la șefia Senatului și înlocuirea ei cu liderul PNL Florin Cîțu reprezintă o „avanpremieră” a modului în care va funcționa noua coaliție „monstruoasă” formată din PNL, PSD și UDMR.

„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie.

Îi mulțumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziția de președintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice și fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza <<pentru că putem>>”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Plenul Senatului a revocat-o, marţi, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL – PSD – UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi “pentru”, 24 “împotrivă” (USR) şi 9 abţineri.


Sursa: Realitatea Din USR