Europarlamentarul Dacian Cioloș le cere premierului Nicolae Ciucă și ministrului de Interne, Lucian Bode, să lămurească toată situația semnalata de Emilia Sercan.

„Este inadmisibilă tăcerea autorităților statului român în fața dezvăluirilor despre un mecanism odios de compromitere a Emiliei Șercan, ziarista care a dezvăluit problemele de plagiat din teza premierului Ciucă.

Dupa ce că ancheta cu privire la teza premierului a fost blocată punând CNATDCU în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile legale, acum asistăm și la o posibilă acțiune de defăimare și intimidare a autorului dezvăluirii, cu sprijinul unor funcționari ai statului sau chiar al unor politicieni.

Dacă mai suntem un stat de drept care prețuiește libertatea de expresie și jurnalismul onest, trebuie să vedem reacții ferme de la instituțiile acestui stat. Nu amânări, nu tergiversări și jumătăți de adevăr.

Le cer premierului și ministrului de Interne să lămurească public cum s-a ajuns ca probe despre amenințări furnizate de Emilia Șercan Poliției să fie folosite pentru a încerca compromiterea ei în spațiul public”, a spus Dacian Cioloș, pe pagina lui de Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLiderul USR: ”Nicolae Ciucă a devenit în aceste zile un exponent al răului, un continuator al unui sistem care militarizează din ce în ce mai mult societatea românească”
Articolul următorRomania expulzeaza 10 diplomati rusi: ”Condamnam ferm crimele odioase comise la Bucea”