Liderul USR Dacian Cioloș afirmă, marți, într-o postare pe Facebook, că „furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României” și îi cere premierului Nicolae Ciucă să solicite o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza sa de doctorat a respectat toate cerințele academice.

„Informațiile din presă conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată trebuie clarificate de urgență de Nicolae Ciucă și, dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare. Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerințele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid și să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcția publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României”, susține Dacian Cioloș.

În opinia liderului USR, „declarația pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare și nici nu răspunde acuzațiilor aduse. Un plagiat are o definiție științifică foarte clară și este probat simplu”.

„De asemenea, președintele Klaus Iohannis a promis o «Românie Educată» și «toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic», motiv pentru care trebuie să ia atitudine în lumina informațiilor apărute azi”, mai afirmă Dacian Cioloș.

Jurnalista Emilia Șercan dezvăluie într-o anchetă publicată de pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentParlamentul European îşi alege astăzi noul preşedinte
Articolul următorLucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, verificată pentru un presupus plagiat – Anunțul Universității Naționale de Apărare