Dacian Cioloș anunță că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru România va fi aprobat în curând. Liderul USR-PLUS, europarlamentar și liderul grupului Renew, susține că vestea despre PNRR i-a dat-o chiar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În ceea ce priveşte România, am asigurat-o pe preşedinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument”, a scris Dacian Cioloș într-un mesaj postat pe Facebook luni seară.

Ministrul demisionar al Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a anunțat acum o săptămână că PNRR a intrat în linie dreapta, pe circuitul de avizare al Comisiei. În prezent, interimatul ministerului a fost preluat de premierul Florin Cîțu, care, potrivit unor surse, ar face presiuni, prin susținătorii săi, să o convingă pe von der Leyen să vină la București pentru a semna PNRR chiar înaintea congresului PNL. 

România așteaptă aprobarea PNRR până la finalul, apoi va avea la dispoziție 29,2 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, din care 14,2 miliarde de euro granturi și 14,9 miliarde de euro împrumuturi. PNRR a fost trimis pe 31 mai și publicat pe 2 iunie.

Liderul USR-PLUS a mai spus că a avut, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta şi alte state să imunizeze populaţia împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan şi despre cum cetăţenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferinţa privind Viitorul Europei”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentIa pastila SRS: Iohannis a furat muzeul
Articolul următorPrimarul Brasovului isi cere scuze public, după ce a parcat pe o trecere de pietoni