Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, a calificat, luni, drept “remarcabil” rezultatul obţinut de Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, adăugând că îi doreşte să menţină acest avantaj şi în turul al doilea de scrutin.

“Maia Sandu a obţinut un rezultat remarcabil la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi merită toate felicitările pentru el. Îmi doresc să menţină acest avantaj şi în turul doi, pentru a putea spune că rezultatul ei excepţional este un nou început european şi democratic pentru Republica Moldova. Există toate premisele, aşa că obstacolele pe care concurenţii politici i le vor pune pot fi depăşite cu o prezenţă şi mai bună la vot decât cea din acest prim tur. Nu mai este suficient să auzim declaraţii care nu se regăsesc în fapte. Republica Moldova are nevoie de lideri decişi şi pragmatici care pun interesul cetăţenilor ei pe primul plan”, a scris Cioloş, pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

El şi-a exprimat speranţa ca turul al doilea al alegerilor să prilejuiască un record de prezenţă şi “o schimbare profundă” în viitorul Republicii Moldova.

“Distribuţia voturilor în secţiile din interiorul ţării, dar şi voturile din diaspora arată fără îndoială că accesul la bunăstare şi la un sistem democratic este esenţial. Ştiu că, în acest proces dificil în care este angajată Republica Moldova, singura garanţie rămâne Maia Sandu. Fac un apel şi la cetăţenii Republicii Moldova, care vor trebui să cumpănească foarte bine ce decizie vor lua în ceea ce priveşte al doilea tur de scrutin. În primul rând, vă îndemn să mergeţi să votaţi. Este esenţial să vă exprimaţi acest drept şi să fiţi parte din procesul de modernizare a ţării voastre. Votul vă îndreptăţeşte întotdeauna să vă trageţi la răspundere conducătorii. Votul vostru este, în fapt, cel care va decide cum va arăta Republica Moldova în anii care urmează şi, în consecinţă, cum vor fi viaţa şi bunăstarea cetăţenilor ei”, a transmis Dacian Cioloş.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, ea fiind votată de 487.635 alegători, ceea ce reprezintă 36,16% din totalul celor 1.348.707 voturi valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a situat actualul preşedinte al ţării, socialistul Igor Dodon, cu 439.866 voturi (32,61%).

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDoctoratul lui Florian Coldea, o singură lucrare, trei controverse. Cum și unde a dispărut – VIDEO
Articolul următorȘeful cancelariei premierului, Ionel Dancă: ”În momentul de față nu sunt avute în vedere noi măsuri”