Copreşedintele USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, a declarat, vineri, că trebuie “reinventată” o altă campanie publică prin care populaţia să fie convinsă să se vaccineze împotriva COVID-19.

Barna a explicat că actuala campanie a ajuns la un plafon şi că rolul primarilor în a convinge oamenii să se imunizeze este esenţial. Asta, deși atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Florin Cîțu au spus că România este fruntașă la vaccinare între statele din UE.

“Campania naţională prin care doritorii organici de vaccin au ajuns la centre ori s-au trecut pe liste este la nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni, mult mai aproape de comunităţi. Şi atunci trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de casa şi de poarta românilor. Foarte important este rolul primarilor, pentru a înfiinţa aceste centre de vaccinare, pentru a anunţa dacă au dificultăţi, pentru a veni cu soluţii. Sunt noi instrumente de vaccinare care vor intra în folosinţă iar primarii au un rol critic. Fac apel către toţi primarii, de la toate partidele, să se concentreze în comunităţile lor pentru a convinge cetăţenii că vaccinarea este singura soluţie pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toţii. Lupta de a convinge cetăţenii de a merge să se vaccineze şi de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada şi de casa lor”, a declarat, la Digi24, Dan Barna.

Liderul USR PLUS a subliniat că vineri a avut o discuţie pe această temă cu propriii primari şi a comparat campania pe care ar trebui să o ducă aceştia pentru a convinge populaţia să se vaccineze cu o campanie electorală.

“Le-am spus că trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-şi obţine voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesaje la urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de “Votează-mă”, poate să spună foarte simplu “Vaccinează-te””, a mai spus Dan Barna.

Articolul precedentLiderul USR nu vrea să audă de AUR: ”Este extremist şi eu nu voi negocia cu ei”
Articolul următorMinistrul Finanțelor, reacție la decizia Fitch de a reconfirma poziţia României în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii