Guvernul Cîțu va discuta astăzi, în primă lectură, o ordonanță de urgență prin care alocațiile să crească cu 20% de la 1 ianuarie. Conform vicepremierului, OUG ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare.

 „De la 1 ianuarie va fi această mărire de 20%, așa cum a fost agreat în coaliție, și vom avea o ordonanță de urgență care va intra în prima lectură în Guvern, probabil săptămâna viitoare va fi și adoptată”, a spus Dan Barna.

El a spus că legea aflată în prezent în dezbatere în Parlament pe aceeași temă nu împiedică Guvernul să dea ordonanță de urgență.

„Deocamdată acea lege nu a fost adoptată, cel puțin până la acest moment, iar ordonanța nu face decât să clarifice formula agreată, practic respectăm promisiunea de mărire cu 20% din 1 ianuarie”, a spus Barna, la o emisiune TV.

Potrivit proiectului dezbătut în Parlament, alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 doar cu rata inflaţiei. Decizia a fost luată marți în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor. Creșterea ar fi de puțin peste 10 lei.

Totuși, tot marți, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că decizia coaliției este ca alocațiile să crească cu 20% de la 1 ianuarie, pe lângă indexarea cu rata inflației.

„Se va găsi soluția legislativă, astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege. Am luat decizia în cadrul coaliției să crească alocațiile de la 1 ian 2022 cu procent de 20%, cincimea respectivă”, a spus Orban.

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentVești bune pentru elevi! Transportul către școală va fi decontat
Articolul următor”Hai cu mic, cu mare, în gară, la vaccinare”. Ministrul Drulă anunță deschiderea unui centru nou de vaccinare