Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat, sâmbătă seară, la Ploieşti, unde participă la finala Cupei României la fotbal, că o creştere a numărului de participanţi la evenimente sportive sau culturale depinde de creşterea numărului celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

“Finala Cupei României- revin spectatorii pe stadion. Cu cât mai mult ne vom vaccina, cu atât mai repede vom avea stadioane pline de spectatori şi cred că acesta e mesajul cel mai important. Doream, ca fiecare iubitor de sport sau de evenimente culturale, să ajungem cât mai repede în situaţia în care să putem organiza astfel de evenimente. Faptul că un număr important de români au decis să se vaccineze a făcut posibil să avem la nivelul Guvernului discuţiile şi deciziile acestea intermediare, pot să le spun, prin care, iată, un anumit număr de spectatori la stadion sau la evenimente culturale pot deja să meargă şi, cu cât mai mulţi români se vor vaccina şi procentul naţional va creşte, cu atât mai mulţi spectatori la evenimente, la concerte, la diverse evenimente culturale şi sportive vor putea să aibă acces. În măsura în care cifrele se vor îmbunătăţi şi numărul celor vaccinaţi va continua să crească, vom putea să vorbim de procente mai mari de spectatori pe stadioane sau la alte evenimente culturale sau la concerte”, a spus Barna la intrarea pe stadionul “Ilie Oană”, citat de Agerpres.

Acesta s-a declarat fanul mişcării, în general, arătând că îşi doreşte ca meciul de finală de Cupă să fie câştigat de Universitatea Craiova.

“Am venit cu bucurie la acest meci de finală de Cupă pentru că stadionul de aici, ‘Ilie Oană’, ascunde o coincidenţă foarte simpatică. Ilie Oană este fotbalistul care a jucat la Şoimii Sibiu, echipa unde, când eram în Sibiu, în şcoală şi liceu, mergeam cu speranţă la vremea aia, şi la Petrolul Ploieşti. Adică e cumva o legătură interesantă între Sibiu şi Ploieşti prin numele purtat de stadion. (…) (Sunt- n.r.) fanul mişcării, în general. Astăzi sper să câştige Craiova”, a mai spus Dan Barna.

 

 
 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedent”Se pot face lucruri peste noapte”. Premierul Cîțu anunță noi măsuri pentru debirocratizarea statului
Articolul următorIon Mihai Pacepa, erou sau trădător? Poveștile inventate de securiști și „Moartea Fantomelor” după fuga generalului- Dezvăluiri incendiare, la „Culisele statului paralel”