Vicepreședintele USR, Dan Barna, susține că alianța dintre PSD și PNL nu o să reziste până în 2024.

„E o întrebare pe care și-o pune multă lume: această frăție a jafului public cât va putea să reziste? E foarte clar că vorbim de controlul pe resurse, pe clientelismul politic la care USR s-a opus, fiind unul din motivele care au fost declanșată această criză. Eu mă îndoiesc că această combinație de jumulit bugetul public va putea să reziste până în 2024, dar deja e o chestiune pentru săptămânile și lunile următoare”, a spus Dan Barna, la Digi24.

De asemenea, Barna nu crede că Marcel Ciolacu sau Florin Cîțu ar putea să ajungă în funcția de premier.

„Eu aș paria că nici unul dintre cele două nume (n.r.: Marcel Ciolacu sau Florin Cîțu) nu o să fie premier, cel puțin acum la prima extragere, dar asta e pariul meu personal. Nu am informații într-o direcție sau alta. Ar fi o umilire de foarte bună calitate pentru PSD ca Florin Cîțu să fie premierul acestui cabinet.

Am văzut că președintele își dorește Guvernul său și îl construiește  cu PSD. Este o performanță de care președintele cred că este în sfârșit mulțumit, după eforturile de a menține coaliția din care USR a făcut parte. O să vedem care este poziția domniei sale în ceea ce privește premierul”, a conchis Barna.

Sursa: Realitatea Din USR