Liderul USR, Dan Barna, a declarat miercuri despre Executivul Orban că ”acest Guvern are nevoie de un instrument legal pentru a gestiona situaţia”, informează news.ro.

”USR va vota starea de alertă. Suntem convinşi că acest Guvern are nevoie de un instrument legal pentru a gestiona situaţia. E Guvernul României, nu al PNL, e al tututor cetăţenilor. Constructiv nu înseamnă că închidem ochii. Am înţeles că sunt necesare măsuri specifice, dar e nevoie de o perspectivă să ne ajute să înţelegem cum se schimbă viaţa în următoarele luni”, a declarta, miercuri, Dan Barna, în şedinţa comună a Parlamentului în care se votează încuviinţarea stării de alertă.

Barna a vorbit despre cum a afectat pandemia România.

”Românii au pierdut locuri de muncă, viaţa normală, oportunităţi de afaceri, viaţa culturală a dispărut cu totul. Dacă în privinţa economiei Guvernul a produs puţine lucruri, măcar să fie ajutată cultura. Oamenii să ştie când se pot întoarce la lucrurile care contează pentru ei”, a mai afirmat liderul USR.

”Am văzut contradicţii şi stângăcii, s-au luat decizii de pe o zi pe alta. Predictibilitate nu a existat. Această stare de fapt trebuie să înceteze. Nu cred că în 20 mai – ziua primelor alegeri libere de după Revoluţie – nu cred că mai putem fi surprinşi de situaţie. Avem deja model în alte ţări, experienţă proprie, credem că e nevoie de un plan şi se poate realiza. Se vede până la Bruxelles că România stagnează”, susţine preşedintele USR.

Acesta a abordat apoi domeniile despre care consideră că nu merg în direcţia corectă: ”Nu putem invoca pandemia pentru a nu putea pune justiţia în ordine. Pentru digitalizare s-au făcut paşi, dar lipseşte corelarea lor. Bugetul nu adună destui bani, iar ce se colectează se pierde în conducte transpartinice”.

”Nu se reformează administraţia, iar despre IMM Invest efectul e mic chiar în condiţiile în care ar funcţiona ireproşabil. Deşi nu e cazul”, a mai afirmat liderul USR.

Acesta a atacat şi PSD pe care-l acuză că susţine ”incompetenţi pe funcţii doar pentru că sunt colegi de partid”.

Articolul precedentSenatorul USR Mihai Goţiu cere dublarea bugetului pentru cercetare
Articolul următorPreşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui: Statul ar urma să elimine taxarea muncii