Vicepremierul Dan Barna a precizat, după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni despre pandemie şi măsurile de relaxare, că va fi posibilă şi organizarea evenimentelor culturale în exterior, iar sălile de fitness vor putea fi folosite până la 50% din capacitat. „Pentru ca restricţiile să nu revină, e nevoie ca vaccinarea să continue cel puţin în ritmul actual”, a adăugat el.

„Veşti bune pentru noi toţi.

În întâlnirea pe care am avut-o în această după-amiază la Palatul Cotroceni cu preşedintele am insistat ca printre măsurile imediate de relaxare care vor fi luate să se afle şi aceea care dă posibilitatea desfăşurării de competiţii sportive la care să poată asista publicul în limita a 25 la sută din locurile disponibile.

Va fi posibilă şi organizarea de evenimente culturale în exterior. De asemenea, sălile de fitness vor putea fi folosite până la 50% din capacitate.

De la 1 iunie, nu mai e nevoie de o restricţie a numărului de participanţi la evenimentele private dacă toate persoanele prezente sunt vaccinate.

Toate acestea sunt posibile pentru că cifrele legate de pandemie sunt în scădere graţie unui efort uriaş al românilor care au suportat restricţiile şi au mers să se vaccineze.

Pentru ca restricţiile să nu revină, e nevoie ca vaccinarea să continue cel puţin în ritmul actual. De aceea, vă rog să vorbiţi cu cei din jurul vostru care nu au făcut-o încă şi să îi convingeţi să meargă să se vaccineze. A fost greu, dar o să fie bine. Pentru că, la greu, suntem împreună!”, a scris Dan Barna joi pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii şi se elimină restricţiile de circulaţie de noapte, precum şi restricţiile referitoare la programul magazinelor.

El a făcut şi precizări referitoare la evenimentele private, însă măsurile în acest sens vor intra în vigoare de la 1 iunie, numărul permis de participanţi urmând să crească treptat la 1 iulie şi la 1 august.

Restricţiile nu mai sunt aplicate în cazul în care organizatorul garantează că toţi invitaţii sunt vacinaţi. Şeful statului a precizat că vom avea o relaxare pas cu pas şi că a fost întocmit un calendar până la 1 septembrie, după care va fi făcută o nouă evaluare.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Ghinea: ”Ce anume vrea PSD sa discutam, sa vorbim, sunt dispus sa avem acesta discutie!”
Articolul următorPremierul Cîțu despre evaluarea miniștrilor: ”În acest moment, toată lumea îşi face treaba foarte bine”