Dan Barna anunță că USR poate intra, acum, la guvernare, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. ”Să așteptăm rezultatul consultărilor, de miercuri, cu președintele. În funcție de scenariile reale, vom lua decizii” a spus Dan Barna, marți seara.

”Am mai spus, la primele consultări, soluția este dată de alegerile anticipate și dacă nu vom ajunge acolo, așa cum este situația în care ne aflăm acum, ne-am arătat disponibilitatea de a intra la guvernare, pentru a susține, în principal, proiectul alegerii primarilor în două tururi. Ne putem asuma orice proiect de care are nevoie România”, a spus Dan Barna.

Klaus Iohannis a anunțat că va avea noi consultări cu partidele, miercuri. Dan Barna, liderul USR, a reacționat imediat și a precizat că Alianța USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier. “Vom merge cu Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS. Ne arătăm disponibilitatea de a participa la guvernare, suntem gata să ne asumăm proiectele importante de care România are nevoie”, a mai declarat Barna.

Articolul precedentCine e candidatul USR la Primăria Târgu Jiu
Articolul următorDan Barna, după consultările de la Cotroceni: ”USR va participa la guvernare, dar niciodată cu PSD”