Deputatul USR, Claudiu Năsui, este de părere că pensiile speciale au crescut în 2019 cu 33% și îl dă ca exemplu pe șeful CCR, Valer Dorneanu, cel care va judeca speța privitoare la tăierea pensiilor speciale. Năsui arată că Valer Dorneanu a primit doar ca urmare a creșterii pensiei suma de 132.000 de lei.

„Nu sunt bani” – ni se spune foarte des în politică.

De fapt, adevărul este că bani se găsesc pentru unii.

Un exemplu grăitor este cel al pensiilor speciale și pentru că tot întărzie să se pronunțe asupra impozitării lor, să vedem un exemplu din CCR. Președintele instituției a avut o creștere a veniturilor din pensiile speciale (da, are mai multe), cu 33% în 2019 față de 2018. 33% creștere la o sumă deja enormă, astfel primind doar din mărire peste 132.000 de lei anul trecut.

Ce ne arată asta? În primul rând, care sunt prioritățile aristocrației bugetare.

Ne împrumutăm ca să creștem pensiile speciale. Apoi, vedem că de fapt scuze cu „nu sunt bani” se aplică doar cetățenilor, nu și angajaților statului. Pentru aceștia din urmă se găsesc mereu bani, chiar și în plină pandemie.

Cu fiecare săptămână care trece, pensia beneficiarilor de pensii speciale din CCR crește. Sumele de mai jos sunt cele din 2019, deci este de așteptat ca la acest moment veniturile președintelui CCR să fie și mai mari.

Dacă creșterea din 2019 este reprezentativă, o să vedem un alt salt al pensiilor speciale și în 2020. Astfel, vom afla cum, în plină pandemie, noi creștem pensiile speciale ale celor care ne dezamăgeau zilnic.”, scrie Claudiu Năsui.

Articolul precedentUSR PLUS a depus plângeri penale pe numele primarului și viceprimarului din Sectorul 2 al Bucureștiului
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu