Preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrurile nu se vor schimba în judeţul Vaslui, având în vedere că va fi condus în următorii patru ani de reprezentanţii PSD, el afirmând şi că vasluienii “s-au lăsat păcăliţi de PSD”.

Parlamentarul a afirmat că USR va fi prezent în multe dintre consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Vaslui, iar aleşii formaţiunii vor reprezenta garanţia că vor fi respectate principiile cu care au candidat – transparenţa administrativă şi cheltuirea eficientă banului public. Totodată, el a dat asigurări că reprezentanţii USR vor semnala public orice derapaj şi vor urmări doar interesul cetăţenilor din comunităţile în care au fost aleşi.

“Cred că vasluienii s-au lăsat păcăliţi. PSD nu se va schimba vreodată. (…) Din păcate, alegătorii vasluieni au uitat repede de cum fura Buzatu-Portbagaj. Pentru că altfel nu îmi explic de ce au votat PSD. Au crezut oare că cei care îl moştenesc pe Buzatu nu sunt după chipul şi asemănarea lui?”, a spus Mihai Botez.

Reprezentantul USR le-a mulţumit vasluienilor pentru votul acordat în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

“17.124 de vasluieni au votat pentru preşedinţia CJ cu mine şi le mulţumesc încă o dată pentru asta. Ştiu sigur că au dat un vot în cunoştinţă de cauză şi ştiu sigur că nu au fost voturi cumpărate. Voturile cumpărate sunt cel mai mare rău pentru democraţie, iar în această campanie am primit tot timpul semnale de mită electorală cu produse date alegătorilor şi chiar bani. Aceste practici dăunează democraţiei pentru că acel cetăţean care şi-a vândut votul nu are un angajat la primărie care să îl servească, ci un stăpân. Voturile date USR au fost date pentru un partener al cetăţenilor în administraţia publică”, a mai spus Botez.

Deputatul a susţinut că au existat la nivelul judeţului Vaslui indicii de fraudare a voturilor, dar a menţionat că nu a făcut plângeri penale pentru a sesiza anumite nereguli. El a adus în discuţie şi faptul că UDMR a obţinut 1.466 voturi în judeţul Vaslui, în condiţiile în care, conform recensământului din 2021, doar 28 de persoane s-au declarat de etnie maghiară.

Mihai Botez a dat asigurări că USR nu va colabora cu PSD în vederea constituirii unor eventuale majorităţi în consiliile locale.

Primarul ales al comunei Bogdăneşti, Andreea Vasluianu, singurul candidat USR care a reuşit să obţină o astfel de funcţie în judeţul Vaslui, a transmis că deşi va avea o misiune grea, nu-şi va dezamăgi electoratul.

“Voi face o evaluare imediată, pentru a vedea unde ne situăm referitor la nevoile comunei, în special în ceea ce priveşte infrastructura şi cum trebuie să alocăm resursele de care dispunem. Evaluarea va fi una constantă, pentru a şti ce facem bine şi ce putem să îmbunătăţim. Al doilea pilon va fi cel al consultării publice. Activitatea primăriei va fi transparentă şi vom oferi un exemplu în tot judeţul despre cum trebuie gestionată o primărie. Al treilea pilon va fi cel al fondurilor europene, fără de care o comunitate nu se poate dezvolta în mod armonios. Poate va fi greu la început, dar mă bazez pe susţinerea conducerii judeţene a USR şi a specialiştilor din partid. Sunt sigură că împreună cu ei putem căuta şi găsi sprijin la instituţiile judeţene şi naţionale pentru dezvoltarea comunei”, a mai declarat primarul Andreea Vasluianu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMarcel Ciolacu s-ar fi certat cu președintele Klaus Iohannis în timpul ședinței CSAT. De la ce a pornit scandalul
Articolul următorAnunț făcut în premieră la Realitatea Plus de Elena Lasconi. Ce spune de candidatura la președinția României