Deputatul USR Marius Bodea îi cere ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să intervină urgent pentru deschiderea spitalului mobil de la Leţcani, achiziţionat din bani publici, motivând că situaţia medicală se agravează la Iaşi, iar spitalul ar fi “o gură de oxigen”, anunță news.ro.

Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, că judeţul Iaşi se află pe primele locuri pe ţară la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, însă autorităţile nu au reuşit să finalizeze demersurile juridice pentru deschiderea spitalul mobil de la Leţcani.

”Ce folos că spitalul are toate dotările necesare, că s-au cheltuit peste 13 milioane de euro, dacă lacătul stă pe uşă în continuare în timp ce pacienţii nu mai au loc în spitale? Domnilor Nelu Tătaru şi Costel Alexe, poate nu aţi realizat, dar campania electorală s-a încheiat. V-aţi mulţumit să duceţi lupte politice pe fondul unei situaţii medicale care, iată, se agravează de la o zi la alta. Încă o dată daţi dovadă de un cinism dus la extrem, în condiţiile în care unităţile medicale nu mai fac faţă valului de îmbolnăviri. La Iaşi, toate paturile sunt ocupate, iar în secţiile de ATI, de asemenea, nu există niciun loc pentru bolnavii în stare critică”, susţine deputatul USR Marius Bodea.

El cere intervenţia ministrului Sănătăţii pentru deschiderea unităţii medicale.

“Domnule ministru al Sănătăţii, aveţi datoria şi autoritatea să faceţi ceva urgent, aveţi toate pârghiile necesare să mişcaţi lucrurile în folosul cetăţenilor. Domnule Tătaru, veniţi la Iaşi cu acelaşi elan cu care v-aţi prezentat în campanie, şi nu plecaţi de aici până nu găsiţi soluţiile ca spitalul acesta să nu rămână doar o investiţie în câmp. Dovediţi-ne că vă pasă cu adevărat. Pentru Iaşi, dar şi pentru toată regiunea Moldovei, spitalul mobil e ca o gură de oxigen şi nu există nicio scuză care să justifice această întârziere”, se mai arată în comunicatul deputatului USR Marius Bodea.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Pe 21 septembrie, Maricel Popa afirma că după ce Direcţia de Sănătate Iaşi a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, liberalii încearcă să blocheze începerea efectivă a activităţii la această unitate medicală.

Pe 22 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa (PSD), a anunţat că va depune plângere penală împotriva miniştrilor Nelu Tătaru şi Costel Alexe, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cei doi membri ai cabinetului fiind acuzaţi că pun piedici funcţionării spitalului mobil de la Leţcani.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentProtocol de colaborare în Râmnic. Prioritățile Alianței
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 82. Drumul spre iad, pavat cu bune intenții