Deputatul USR Silviu Dehelean reacționează dur la raportul Inspecției Judiciare care a constatat că Stelian Ion, Dan Barna și Dacian Cioloș au încălcat independența justiției prin afirmațiile despre clasarea dosarului 10 august.

„Parte din caracatița construită de Dragnea este încă activă în unele structuri din domeniul juridic.

Lucian Netejoru, omul păstrat de PSD în funcție printr-un OUG al Vioricai Dancilă din 2018, șeful Inspecției Judiciare, s-a remarcat în toți anii ăștia prin încercările de a sancționa toți magistrații care anchetau dosare de PSD-isti. Mai întâi a hărțuit-o pe Laura Codruta Kovesi, apoi a mers după magistrații care au criticat legile justiției propuse de PSD. Aproape toate acțiunile disciplinare înaintate de Inspecția Judiciara au fost respinse de CSM. Același Lucian Netejoru a demarat anchetarea unui judecător pentru opiniile transmise pe un grup privat de Facebook. Sa fie clar: dreptul la liberă exprimare și la viața privată exista pentru toți cetățenii, inclusiv pentru magistrați.

Acum, Inspecția Judiciară condusă de Lucian Netejoru ne spune că Stelian Ion, Dan Barna, Dacian Cioloș, ONG-urile și toți cei care am luat poziție față de decizia de a fi închis dosarul 10 august „au afectat independența justiției”.

Situația pare desprinsă direct din citatul din 1984: “Războiul e pace, libertatea e sclavie, ignoranța e putere.”

O poziție cel puțin bizară, venită din partea unui om plantat cum știm în sistemul judiciar. Dosarul 10 august nu a fost soluționat, iar cei agresați în acea seară merită să afle adevărul. De altfel, dosarul a și fost redeschis la solicitarea unui protestatar, victimă a brutalității jandarmilor. Cine a dat ordinele în acea seară trebuie să plătească. Ministrul Justiției, Stelian Ion e hotărât să repare legile stricate de Dragnea și oamenii lui în ultimii 3 ani. Cei rămași să luptele în numele lui Dragnea trebuie să înțeleagă că epoca abuzurilor și protejarea penalilor s-a încheiat. Trebuie sa facă un pas în spate”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentReactia lui Dan Barna la acuzatiile din presă: ”Mă voi retrage, dacă DNA începe urmărirea penală”
Articolul următorPreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, lauda Romania si progresele din PNRR, după întâlnirea cu premierul Cîțu