Deputatul USR-PLUS, Emanuel Ungureanu, este de părere că în perioada următoare vine „furtuna”, în contextul în care DNA a anunțat începerea unei anchete privind un fost ministru. Potrivit unor surse ar fi vorba despre Costel Alexe de la Mediu.

„HOȚII! Peneliști hoți, azi, Alexe, cel care punea lupi să păzească pădurile. Zilele viitoare, DNA o să ia în coarne doi peneliști, cu imunitate temporară, care au furat pe rupte în plină pandemie, profitând de criza sanitară. Jaful din Sănătate produs anul trecut a fost unul uriaș și nu doar prin UNIFARM. Vă aduc aminte că am denunțat la DNA unele hoții comise în Ministerul Sănătății. Aveți dovada aici. https://m.youtube.com/watch?v=OvU6x4BD1Mc. Vine furtuna!”, a spus Emanuel Ungureanu.

Potrivit anchetatorilor  în perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentReacția ministrului de interne Lucian Bode la anunțul că Laurențiu Cazan a renunțat la șefia IJJ Prahova
Articolul următorPremierul Cîțu anunță o schimbare radicală în cheltuirea banului public în România