Ministrul Justiției, Stelian Ion (USR), a declarat miercuri, la Antena 3, că SIIJ va fi desființată rapid.

„Va fi desfiintata Sectia Speciala si nu va dura mult pana se va intampla acest lucru. Sectia speciala nu a fost eficienta, ne uitam la numarul de dosare solutionate, a avut in doi ani si ceva 6 rechizitorii, cateva declinari de competenta si foarte multe clasari. Au fost multe probleme legate de Sectia Speciala. S-a pornit cu stangul de la inceput, era o vreme in care se dorea control asupra justitiei, unii magistrati sa fie descurajati si altii sustinuti, astea au fost discutiile initiale cand dl Iordache a sustinut-o ca interpus al celor care l-au trimis acolo cu aceasta misiune.

Cand au fost intrebati chiar magistratii daca e in regula sa seinfiinteze o astfel de sectie, marea majoritate a celor care s-au exprimat au spus ca nu este potrivita o astfel de reglementare. Sa spui ca marea majoritate a magistratilor si-ar fi dorit o astfel de sectie este gresit. Asta nu inseamna ca nu vor fi anchetati magistratii, daca vorbim de un abuz intr-un dosar.

Ce-mi doresc eu e cat mai repede sa fie discutata aceasta chestiune in cadrul CSM. Ma voi duce acolo, voi veni cu toate argumentele adunate in timp si voi sustine aceasta cauza a desfiintarii Sectiei Speciale”, a declarat Stelian Ion.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Raluca Turcan: „Căutăm o soluție pentru pensiile speciale. Nu am în totalitate convingerea că nu vom avea blocaj la CCR”
Articolul următorDeputatul PNL Florin Roman: ”Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă!”