Jurnalistul Robert Turcescu și deputatul USR-PLUS, Iulian Bulai au avut un schimb îndelungat de replici în emisiunea 100%, moderată de Laurențiu Botin pe tema denumirii Planului Național de Redresare și Reziliență. Totul a început după ce ziaristul i-a cerut președintele Comisei de Cultură din Parlament să definească termenul „reziliență”. La rândul său, Iulian Bulai a ținut să sublinieze că, un termen mai potrivit ar fi fost „recuperare”. 
 
„Eu vă dau o bilă albă dacă înțelegeți că acest titlu nu este unul cu care eu am fost de acord, pentru că, în limba română ar fi sunat mult mai bine Recuperare și Redresare, decât reziliență. Eu consider că, în momentul de față e bine să gândim ideea de recuperare și redresare, nu termenul tradus din engleză resilience”, i-a replicat deputatul lui Robert Turcescu. Întrebat ce înseamnă termenul, Bulai a notat: „Este un cuvânt mult mai complicat”. Și i-a transmis lui Robert Turcescu: „Vă dau o bilă albă pentru că înțelegeți că acest titlu, cu această traducere, nu este unul pe care eu îl susțin”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele statului paralel | Omul de afaceri Iosif Armaș, dezvăluiri EXCLUSIVE despre vinovații care au distrus stațiunea Băile Herculane
Articolul următorPetrecere de ziua lui Orban cu zeci de invitați fără mască