Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre criticile aduse de colegul său din partid Irineu Darău, că există şi acest instrument la îndemâna politicianului al băgării în seamă. El a arătat că în USR există foruri interne şi a precizat că este uşor să aduci lucrurile într-o zonă de prăpastie, semnale de alarmă şi să atragi atenţia. Despre plecările din partid, Drulă a spus că nu este la nivel de exod şi a menţionat că în luna mai este cea a relansării USR, o întâlnire a tuturor responsabililor de extindere, care caută oameni care vor să vină alături de ei, scrie News.ro.

”V-am spus că USR este un partid viu”, a spus Drulă despre atacul senatorului Irineu Darău, afirmând că a fost într-un teambuilding cu acesta, recent şi a avut o discuţie foarte constructivă.

”Dumnealui are o istorie, a mai candidat la şefia USR, probabil va fi una din platforme. Fiecare alege cum vrea să facă politică, există şi acest instrument la îndemâna politicianului al băgării în seamă. Noi avem forurile noastre, e uşor să aduci lucrurile într-o zonă de prăpastie, de semnale de alarmă, să atragi atenţia. Avem o dezbatere sănătoasă în partid, fiecare alege cum să facă politică”, a mai spus el. Drulă a precizat că nu s-ar simţi confortabil să fie o singură voce, în partid şi nici cultul personalităţii, liderul mesianic, ci vrea să fie un lider de echipă. Despre plecările din partid, Drulă a precizat că nu au ceva ”la nivel de exod”. ”Avem şi intrări şi ieşiri, avem câteva mii de cereri de adeziuni”, a mai declarat Drulă, precizând că nu este mulţumit de faptul că sunt un pic cam birocratici.

Preşedintele interimar al USR a mai spus că luna mai este luna relansării USR, afirmând că va avea loc o întâlnire a tuturor responsabililor de extindere, care caută oameni care vor să vină alături de ei. Despre scorul din sondaje, Drulă a spus că îşi doreşte să obţină un rezultat cât mai bun la alegeri.”Suntem în zona scorului cu care am intrat în Parlament, ne-am dublat prezenţa, faţă de 2016, trebuie să mergem în sus, depinde cum transmitem mesajul societăţii”, a afirmat Drulă, precizând că USR este alternativa democratică liberală modernizatoare la acest sistem militaro-socialist.

Senatorul USR Irineu Darău a declarat, marţi, că USR PLUS riscă să se dezintegreze şi să devină irelevant pe scena politică şi consideră că este necesară o schimbare rapidă şi majoră de abordare, mai ales din partea conducerii formaţiunii.

”Liderii au datoria morală să îşi admită erorile şi să se aşeze la masa discuţiilor. Singura soluţie în acest al 12-lea ceas este unitatea şi renunţarea la interesele mărunte de grup. Partidul poate fi salvat doar printr-un pact intern între facţiuni, menit să garanteze membrilor si filialelor drepturile statutare şi să demareze acum munca pentru 2024. Luptele interne şi divizarea privează USR PLUS de a fi o opoziţie reală şi eficientă, când coaliţia ultra-majoritară atacă tot mai virulent democraţia din România”, mai spune Darău.

 
 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreviziune sumbră de la BNR după anunțul FMI: România, în recesiune. Nu vom ieși din criză nici în 2023
Articolul următorDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”