Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu critică, într-o postare pe Facebook, instituirea unei obligativități pentru managerii de servicii din sănătate de a se școli din 3 în 3 ani, la o instituție nou înființată. Ministerul Sănătății va înființa Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate, instituție care va lua locul fostei Școli Naționale de Sănătate Publică, Management și perfecționare în Domeniul Sanitar. Noul institut se va ocupa de formarea profesională a managerilor din sănătate.

Deputatul USR critică ”reinventarea fabricii de diplome pentru managerii de spitale” și spune că, noul act normativ adoptat pentru a răspunde unei obligații asumate prin PNRR, nu va face altceva decât să irosească resurse.

”Printr-un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial în data de 13 iulie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a hărnicit să reinventeze fabrica de diplome pentru managerii de spitale.

Practic, din 13 iulie, orice șef de pompe funebre poate să ajungă manager de spital dacă face cursuri 3-6 luni la o nouă agenție care se va numi pompos Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

Această instituție îi va obliga pe toți managerii de spitale, șefi de la ambulanțe, să meargă din 3 în 3 ani la aceste cursuri. Incredibil, nu?

Să te ții nenică, veți revedea imagini cu acele cursuri la mare și la munte, unde managerii își vor aduce neveste le sau amantele, vor ridica diploma la kilogram și după ce dau “darul” la partid vor continua jaful sistemului sanitar.

Recapitulez pentru cei care nu ați fost atenți, Rafila înființează un mecanism de făcut diplome, la kilogram, instituție creată special ca să mai bage niște proști și hoți de la partidul stat în posturi bine plătite din bani publici.

Să nu uit, șmecheria lui Rafila vine după altă șmecherie, înființarea după 2006 a Școii Naționale de Sănătate Publică și Perfecționare în Domeniul Sanitar, o cooperativă a muncii în zadar…

Ați amețit? Și ce speranțe aveam că Rafila ar fi un altfel de pesedist” spune Emanuel Ungureanu.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDominic Fritz despre investițiile în sănătate: ”Noul spital nu este un moft, ci o necesitate de primă urgenţă pentru Timişoara”
Articolul următorPUTIN a decis ce se întâmplă cu exportul de cereale prin Marea Neagră, după invadarea Ucrainei – Ce i-a spus lui Erdogan