Eurodeputatul USR PLUS Dragoş Tudorache afirmă că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are de departe cel mai dificil mandat din Guvern. “Vlad Voiculescu trebuie să comunice mai mult, mai bine, trebuie să-şi găsească oameni care să-l sprijine în acest demers, pentru că nu poate fi în acelaşi timp la cârma ministerului, în mijlocul unei asemenea crize, şi să facă şi comunicare”, consideră el. Tudorache adaugă că şi reprezentanţii USR PLUS au nemulţumirile lor. “Nemulţumiri avem şi noi, la USR PLUS, pentru performanţa unor miniştri PNL. Nu le exprimăm nici pe Facebook, nici în studiourile de televiziune, discutăm matur în alianţă, în coaliţie”, susţine Tudorache, menţionând că se aşteaptă ca şi liberalii să procedeze la fel.

Afirmaţia lui Dragoş Tudorache a venit după şedinţa de luni a coaliţiei şi după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că liberalii privesc “extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”, informează news.ro.

“Afirmaţia domnului Orban a fost făcută după o şedinţă nu simplă, nu uşoară, a coaliţiei ieri şi după acele nemulţumiri exprimate de unii membri liberali în spaţiul public, fie pe Facebook, fie pe la studiourile de televiziune, în ultimele zile, un comportament pe care eu îl găsesc dezamăgitor, pentru că suntem într-o coaliţie, în care am decis că investim cu toţii cu bună credinţă. Vlad Voiculescu are de departe cel mai dificil mandat în acest Guvern”, a declarat Tudorache la RFI.

Eurodeputatul a afirmat că şi USR PLUS are nemulţumiri faţă de unii miniştri ai PNL.

“Nemulţumiri avem şi noi, la USR PLUS, pentru performanţa unor miniştri PNL. Nu le exprimăm nici pe Facebook, nici în studiourile de televiziune, discutăm matur în alianţă, în coaliţie, pentru că mie aşa mi se pare firesc să facem (…). Avem şi noi nemulţumirile noastre, de încetineala cu care facem depolitizarea instituţiilor publice în deconcentrate, am spus asta de la începutul mandatului, e un lucru important, ne-am asumat politic. Suntem trei luni şi jumătate mai târziu, nici măcar nu am început şi nu am început pentru că se tărăgănează deciziile în coaliţie. Deci sunt lucruri care ne nemulţumesc şi pe noi, dar noi alegem să le discutăm matur, responsabil, în coaliţie şi mă aştept ca şi partenerii noştri să facă acelaşi lucru”, a susţinut el.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu are o problemă de comunicare, Dragoş Tudorache a răspuns: “Eu cred că domnul Voiculescu, la fel ca mai toţi miniştrii şi Guvernul în ansamblul său, cred că trebuie să comunice mai bine (…). E greu să găseşti echilibrul dintre cât de multă comunicare faci şi cât de mult te concentrezi pe ce ai de făcut. Cel puţin la început, în primele luni, încă îţi cauţi oamenii cu care să poţi să lucrezi, în care să investeşti încredere, mai ales în ceea ce priveşte comunicarea, pentru că ea e expresia cea mai evidentă faţă de electorat a ceea ce faci şi eu cred că da, Vlad Voiculescu trebuie să comunice mai mult, mai bine, trebuie să-şi găsească oameni care să-l sprijine în acest demers, pentru că nu poate fi în acelaşi timp la cârma ministerului, în mijlocul unei asemenea crize şi să facă şi comunicare în studiourile de televiziune sau în conferinţe de presă”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR-PLUS, solicitare oficială către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului
Articolul următorLiderul UDMR: Am încredere în Vlad Voiculescu, dar în momente critice ar trebui “să comunice cu mai multă empatie”