Europarlamentarul grupului Înnoim Europa, Clotilde Armand, solicită Guvernului să demareze o acţiune la Curtea de Justiţie a UE prin care să conteste unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Ea spune că cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European, „după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută”, anunță news.ro.
„E o zi tristă pentru transportatorii din România şi pentru noi toţi. Cele trei documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European. Au fost adoptate după un lung proces legislativ care s-a desfăşurat în cea mai mare parte în legislatura trecută. Printr-un şir de considerente politicianiste, s-a ajuns la un Pachet de mobilitate care are măsuri bune pentru şoferi, dar încalcă prin unele prevederi principiul liberei circulaţii a serviciilor, bunurilor şi forţei de muncă în interiorul Pieţei unice”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.
Ea a precizat că „din acest motiv, trebuie să folosim acum calea juridică”.
„Solicit din nou Guvernului României să demareze pregătirea unei acţiuni la Curtea de Justiţie a UE prin care să contestăm unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Cred, de asemenea, că e necesară consultarea guvernelor din alte state membre pentru a realiza un demers juridic comun”, a completat Armand.
Aceasta a adăugat că „vom avea noi argumente şi din studiul de impact comandat de Comisia europeană”.
„Ştim deja că această industrie se confruntă cu o penurie de mână de lucru. Ştim că fi mare nevoie în continuare de şoferii români pe drumurile europene. Sper ca firmele româneşti să găsească şi ele soluţii pentru a se adapta noilor reglementări”, a conchis Clotilde Armand.