Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit Tv, despre sesizarea făcută de Kiev şi de mai multe state privind agresiunea Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei, că un efect imediat asupra războiului nu va avea şi nici nu îl va determina pe Putin să reacţioneze diferit. ”Nu cred că în acest moment se teme de investigaţia Curţii”, a mai arătat el, conform news.ro.

Despre demersul comun de sesizare a Procurorului Curţii Penale Internaţionale în legătură cu situaţia din Ucraina, Dragoş Tudoache a spus: ”Din păcate, un efect imediat asupra războiului nu va avea şi nici nu îl va determina pe Putin să acţioneze diferit. Nu cred că în acest moment se teme de investigaţia curţii”, el precizând că, totuşi, ”este un demers foarte important pentru că e trebuie să avem o acţiune juridică, pe drept internaţional, care să documenteze şi să probeze, dincolo de orice îndoială, ce se întâmplă acolo”.

”Vedem că, dincolo de războiul fizic, există şi un război informaţional”, a mai spus Tudorache, el arătând că ”fiecare parte prezintă un anumit număr de morţi, fiecare parte prezintă atacurile în perspective diferite”.

”Dacă ne uităm la modul în care opinia publică din Rusia primeşte veştile de pe front, acolo percepţia este una diferită, şi atunci, e nevoie de o documentare, o investigaţie din partea unui organism precum Curtea Internaţională de la Haga, care să ne spună, pentru că va dura această investigaţie, dacă actele Rusiei sunt crime de război sau genocid sau calificarea pe care Curtea o va da. Eu cred că un astfel de demers este important şi mă bucur că România s-a alăturat acestui demers”, a declarat Tudorache.

Întrebat dacă preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin şi anturajul său vor ajunge vreodată în faţa Curţii Penale Internaţionale, Dragoş Tudorache a răspuns: ”Eu sper că da, pentru că de asta avem această Curte. Am văzut şi alţi dictatori care s-au aflat acolo şi mai devreme sau mai târziu fiecare va plăti pentru faptele sale”

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand: ”În această seară au ajuns la centrul nostru 40 de studenţi mexicani refugiaţi din Ucraina. Mai sunt pe drum două autocare”
Articolul următorCătălin Drulă: ”Eu şi USR vom fi alături de Moldova cu toate forţele noastre”